Bruiloft ideeën

Hoera! Jullie gaan trouwen. Wat een fantastisch nieuws. Natuurlijk ben je met je hoofd in de wolken. De voorpret kan beginnen. Heerlijk wegdromen over wat de mooiste dag van jullie leven wordt. Maar voor het zover is, moet je nog heel wat zaken regelen. Waar moet je allemaal aan denken en wat voor mogelijkheden zijn er allemaal? Vier de Liefde is gek op trouwen en helpt je graag op weg met een aantal leuke bruiloft ideeën en tips.

Trouwkaart inspiratie | Bruiloft thema | Trouwdecoratie ideeën | Gastenboek inspiratie | Muziek voor de bruiloft | Bruiloft fotograaf | Foodtrucks | Trouwbedankjes
 

Wees op tijd en stuur je gasten een ‘save the date’ kaart

Natuurlijk wil je dat iedereen waar je van houdt op de bruiloft aanwezig is. Maar als je niet op tijd laat weten dat jullie gaan trouwen, loop je het risico dat men al iets anders gepland heeft of op vakantie is. Dat voorkom je door een ‘save the date’ kaart te sturen. Dit is iets anders dan een trouwkaart. Het verschil zit er in dat je alle gasten op de hoogte brengt van de trouwdatum. Verdere informatie over een trouwlocatie, etc, zijn waarschijnlijk nog niet bekend. De ‘save the date’ kaart is daarom echt bedoeld om je gasten te informeren over de trouwdatum, zodat ze deze in hun agenda’s kunnen vrijhouden.

Enkele handige tips voor de ‘save the date’ kaart:

 • Vermeld dat de officiële uitnodiging (trouwkaart) nog volgt. Zo voorkom je verwarring.
 • Zet jullie adres in de kaart. Zo geef je gasten de mogelijkheid om te reageren.
 • Stuur alle daggasten een kaart waarin je vermeld dat ze de dag vrij moeten houden.
 • Verstuur de kaart ongeveer een jaar van te voren.
 • Vermeld eventueel op welke dag van de week jullie trouwdag gepland is. Zo kunnen gasten tijdig een dag vrij van werk aanvragen.

Bekijk ook het assortiment ‘save the date’ kaarten van Vier de Liefde of laat je inspireren op onze Pinterest pagina.
 

Bedenk een bruiloft thema

Een thema kan een leuke manier zijn om je feest een persoonlijke sfeer te geven. Niet alleen door de decoratie hier op af te stemmen, maar bijvoorbeeld ook door de kleding van jullie gasten. Ook belangrijk om rekening mee te houden is de trouwlocatie. Het is sfeerversterkend als deze past bij het bruiloft thema dat jij in gedachten hebt. Zorg er voor dat het bruiloft thema, je kleding, de decoratie en locatie op elkaar zijn afgestemd. Gasten zullen jullie hierin herkennen. Houden jullie allebei van een bohemian lifestyle? Dan is het leuk om op het strand te trouwen met veel gekleurde lampjes voor als de avond valt. Maar je kan natuurlijk ook een andere trouwlocatie voorzien van dezelfde gezellige lampjes en bijpassende decoratie.

Ook persoonlijke elementen doen het bij jouw bruiloft thema erg goed. Was jullie eerste date bij een cafeetje aan het water? is dat dan wel de meest geschikte feestlocatie. Zijn jullie allebei gek op koken? Zorg dan dat een paar van jullie favoriete hapjes worden geserveerd.

Hebben jullie samen een ritueel? Laat dat dan subtiel terugkomen op het feest en bijvoorbeeld op de trouwkaart. Als het echt een momentje van jullie samen is, is het wel zo leuk om dit ook tijdens het feest te doen. Veel persoonlijker én intiemer gaat het waarschijnlijk niet worden.

Op deze manier verwerk je jullie subtiel in het bruiloft thema. Dat is misschien nog wel het leukste. Om op ieder onderdeel van de dag een klein detail van jullie samen terug te laten komen.

Voorbeelden van een aantal bruiloft thema’s:

 • Een bruiloft aan zee - Geniet van de frisse zeelucht en het vrije strandgevoel en zand tussen je tenen
 • Bohemian style bruiloft - Maak van je bruiloft een groot hippiefeest met muziek, bloemen en een passende avondjurk
 • Bruiloft in Las Vegas Stijl - What happens in Vegas…
 • Lente bruiloft - Geniet samen van het nieuwe begin van het jaar, de frisheid en de mooie groene kleuren
 • Halloween bruiloft - Laat jezelf ’s avonds op het feest helemaal gaan achter een monsterlijk pak
 • Trouwen tijdens kerst - Het heet niet voor niets ‘the most wonderful time of the year’
 • Venetiaanse bruiloft - Verhul jezelf in een prachtige jurk met bijpassend masker
 • Trouwen op de camping - Gezellig kamperen met al je lieve vrienden en familie om je heen
 • Vintage bruiloft - Waan jezelf terug in de jaren 50 met prachtige hoeden, heerlijke muziek en vintage meubels
 • Een sprookjesbruiloft - Trouwen in een kasteel. Wie is de mooie prinses, de prins op het witte paard en de boze wolf?

Bruiloft ideeën - verschillende bruiloft thema's

Bron foto’s: links www.bigbridals.com, midden www.kaitelinwallace.com, rechts www.onceweb.com   

 

Trouwkaart inspiratie opdoen

Een bruiloft moet je natuurlijk aankondigen. Je hebt dus trouwkaarten nodig, maar waar begin je precies? Heb je al trouwkaart inspiratie? Het kan leuk zijn om een kaart te kiezen die bij het thema van je feest past. Als je een thema hebt natuurlijk. Als je eerst meer trouwkaart inspiratie nodig hebt voor je een keuze kunt maken, kijk dan eens op ons Pinterest moodboard.

Ga je voor prijs en een strak design, dan kun je bij grote kaartenfabrikanten prima terecht. Maar misschien heeft een persoonlijkere boodschap je voorkeur. Je kunt kiezen voor een persoonlijk geschreven tekst of voor een hand vervaardigde kaart, zoals die van Vier de Liefde

Bruiloft ideeën - trouwkaart inspiratie

 

Leuke trouwdecoratie ideeën

Trouwdecoratie zorgt niet alleen voor een aankleding van een mooie dag, maar ook voor een persoonlijk tintje en dat jij je op je gemak voelt. En met de juiste keuzes herkennen jouw gasten jullie hierin terug. Maar de juiste keuzes maken voor trouwdecoratie is nog best lastig. Waar begin je? En waar let je op? Tijd voor de nodige trouwdecoratie ideeën.

Zorg ervoor dat je goed weet wat jij wilt. Dat kan je doen door op Pinterest mood boards te maken. Zo kan je heel eenvoudig verschillende stijlen samenstellen en een keuze maken. Wij zijn ook gek op Pinterest. Gebruik onze mood boards ter inspiratie.

Kies voor een trouwlocatie met sfeer. Door een sfeervolle trouwlocatie te kiezen heb je minder trouwdecoratie nodig.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor zelfgemaakte trouwdecoratie. Denk hierbij aan tafellopers, een photo wall en trouwslingers. Handgemaakte trouwdecoratie geeft een extra persoonlijk tintje aan je bruiloft. Vier de Liefde besteedt hier zelf veel aandacht aan. Bekijk eens onze trouwdecoratie.

Houd het simpel. Meer is namelijk niet altijd beter. Je komt al een heel eind met confetti, bloemen en kaarsen in dezelfde kleurencombinatie.

Met een kleiner budget voor de trouwdecoratie is er ook veel mogelijk, het wil niet zeggen dat je daardoor een minder sfeervolle bruiloft hebt. Maar ga er slim en creatief mee om. Kaarsen kan je bijvoorbeeld ook bij de goedkopere winkels in de stad kopen. Terwijl vintage spullen van je oma of de plaatselijke kringloopwinkel een hele romantische sfeer kunnen geven. Of vraag vrienden en familie om potjes voor jullie te verzamelen. Doe er een leuk lintje omheen en een waxinelichtje erin, dit geeft buiten een heel romantisch effect.

 

Gastenboek ideeën. Maak een origineel gastenboek

Een gastenboek is een leuke herinnering aan een mooie dag. Maar past dat grote boek met spierwitte pagina’s wel bij je? Ook als het gaat om het gastenboek zijn er creatieve ideeën te over. We geven je een paar gastenboek ideeën.

Maak je eigen gastenboek op een krijtbord. Dat kost je een grote plank en wat speciale krijtbordverf. Gasten schrijven hier vervolgens met een krijtje hun boodschap op. Dit zou je natuurlijk ook met een groot spandoek kunnen doen.

Maar je kunt ook gasten bij binnenkomst met een polaroidcamera op de foto zetten. Laat ze vervolgens een persoonlijke boodschap onderaan de foto schrijven. Of misschien een leuke combinatie. Zet gasten met een persoonlijke boodschap op een klein krijtbord op de foto.

Lintjes passen ook goed bij onze gastenboek ideeën. Maak allerlei gekleurde stoffen lintjes en vraag gasten hier een wens op te schrijven. De lintjes laat je vervolgens ophangen aan een waslijntje.

Ook is het een leuk idee om een houten (onbewerkt) bankje neer te zetten waar iedereen een boodschap op kan zetten. Na de bruiloft behandel je het bankje en zet je hem buiten in de tuin. Zo kan je elke dag  nog even nagenieten van jullie bruiloft.

Wil je nog meer gastenboek ideeën? Bekijk dan onze alternatieve gastenboekkaartjes en mood board op Pinterest.

Bruiloft ideeën - gastenboek ideeen

Bron foto’s: links www.thebookifidea.com, midden www.andweddingphoto.com, rechts www.jonaspeterson.com

 

De juiste muziekkeuze

Muziek is zó belangrijk op een bruiloft. Naast dat het goed bij jullie moet passen, is het ook nog belangrijk dat je gasten er van kunnen genieten. Kies je daarnaast voor een band of voor een dj? Kortom stem je muziek voor je bruiloft goed af.

Heb je een bruiloft thema dat door de hele dag terugkomt? Dan is het leuk om daar met de muziek ook iets mee te doen. Is het een overheersend thema? Kies er dan bijvoorbeeld voor om alleen de openingsdans in dit genre te doen en af en toe een nummer tussendoor. Zo blijft het ook voor gasten een aangenaam feest.

Muziek is iets dat door de hele bruiloft heen loopt. Van  aanvang van de ceremonie tot aan de laatste dans. Bij aanvang van de ceremonie kan je ervoor kiezen om een andere genre te gebruiken, zodat de gasten weten dat de ceremonie gaat beginnen.

Voor de trouwceremonie zou je ook muziek kunnen spelen. Dat kan de stemming bepalen. Houdt het wel rustig, want gasten praten waarschijnlijk met elkaar. Door muziek tijdens de plechtigheid te draaien maak je de ceremonie erg persoonlijk. Muziek kan emoties erg triggeren, waardoor er mooie momenten ontstaan.

Kies voor bij het verlaten van de trouwlocatie een lekker vrolijk nummer. Jullie zijn per slot van rekening getrouwd!

Tijdens de receptie en het diner is het verstandig om een rustige playlist samen te stellen. Dit verhoogd de sfeer, maar is niet storend. Kies je liever voor livemuziek, dan zou een jazzband een goede keuze zijn.

En dan het feest. Kies voor muziek die dichtbij je eigen smaak ligt, maar vergeet ook je gasten niet. Ook zij moeten zich amuseren. Een band of een dj geeft een geheel andere sfeer. Wat vinden jullie zelf prettig?

Wat wordt de muziek voor jullie eerste dans als bruidspaar? Studeren jullie zelf een dans in of wordt het een klassieke dans? Kies een nummer dat dicht bij jullie hart én het moment ligt. Zo maak je het een avond om nooit meer te vergeten.

Bruiloft ideeën - muziekkeuze

Bron foto: www.pixshark.com

Huur eens een foodtruck

Ben jij van plan om je bruiloft te organiseren bij een trouwlocatie waarbij het buiten zijn een grote rol speelt? Er is niks fijners dan op een stralende dag in mooie kleding even buiten te zijn. Ook gasten vinden het vaak fijn om naar buiten te kunnen. Hoe leuk is het als daar één of meerdere foodtrucks staan? Een koffiekar is stoer en sfeervol. In combinatie met een truck waar men een hapje kan nuttigen is het helemaal compleet. Het geeft een heel andere sfeer dan wanneer je hapjes laat serveren. Buiten zijn en foodtrucks geven sfeer en maken alles ontspannen. Bedenk vooraf goed wat voor foodtrucks bij jullie, de locatie en de gasten passen. Heb je ’s avonds nog een uitgebreid diner? Dan is het aan te raden geen zware hapjes te serveren.

Bruiloft ideeën - Foodtruck op je bruiloft

Bron foto: www.greenweddingshoes.com

 

Bedenk leuke trouwbedankjes

Ter afsluiting van een prachtige dag wil je natuurlijk je gasten bedanken. Een kleinigheidje waarmee de gasten ook mooie herinnering mee naar huis nemen.

Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Maar het is niet zo gek als je hier een beperkt budget voor hebt. Enkele budgettips voor je trouwbedankjes:

 • Koop ze in één keer in. Op deze manier kan je vaak een korting bedingen
 • Denk eens aan eetbare trouwbedankjes. Leuke zakjes met kleurige snoepjes. Het kost bijna niets, maar ziet er enorm leuk uit.
 • Ken je iemand met een Makro-pas? Kijk daar dan eens. Je vindt er vaak producten met een goede prijs, omdat je ze ‘groot’ inkoopt.

Een trouwbedankje hoef je natuurlijk niet perse aan het einde van de dag te geven. Het is bijvoorbeeld ook leuk om het na de ceremonie te geven of om op de stoelen klaar te leggen. Er zijn vaak gasten die eerder vertrekken dan aan het einde van jullie feest. Op deze manier zorg je ervoor dat ook deze mensen jullie trouwbedankje ontvangen.

De verpakking van trouwbedankjes doet erg veel met de sfeer van het moment van geven. Er zijn tal van leuke ideeën. Bekijk bijvoorbeeld eens ons mood board op Pinterest of onze bedankkaartjes

Bruiloft ideeën - trouwbedankjes bedenken

Bron foto’s: links www.britneyfan.net , midden www.luulla.com, rechts www.onestylishbride.com

Wil je nog meer bruiloft ideeën? Bekijk dan eens onze Pinterest pagina. Hier vind je zeer uiteenlopende mood boards met de leukste bruiloft ideeën. 

Lees ook onze bruiloft decoratie ideeën en 10 tips voor je trouwkaarten.

© 2014 - 2021 Vier de Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel