Een bruiloft is natuurlijk geen echt feest zonder de nodige aankleding. Het maakt de locatie sprookjesachtig en werkt sfeer verhogend. Zowel voor jullie zelf als voor de gasten. Het spel is om precies genoeg bruiloft decoratie te gebruiken, zonder dat het overheerst. Maar hoe doe je dat, wat is er eigenlijk allemaal mogelijk en waar moet je rekening mee houden? Vier de Liefde geeft je een aantal leuke bruiloft decoratie ideeën om de dag van je leven sprookjesachtig te maken.

Wil je meer bruiloft decoratie ideeën? Neem eens een kijkje op onze Pinterest mood boards of de bruiloft decoratie van Vier de Liefde.
 

Zoek een passend thema voor de bruiloft

Bruiloft decoratie ideeën te over, maar waar begin je precies? Waarschijnlijk heb je al zoveel mooie dingen voorbij zien komen en is het moeilijk kiezen. Het is ook allemaal zo leuk. Speel je met het idee om een thema te gebruiken? Bepaal dan eerst het thema van je bruiloft. Dit is een mooi uitgangspunt om een locatie én je bruiloft decoratie te kiezen.

Een thema hoeft natuurlijk niet voorspelbaar te zijn. Je mag die 60’s outfits gewoon achterwege laten als je dat wilt. Er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Enkele favoriete voorbeelden van Vier de Liefde:

  • Een vintage bruiloft - Waan jezelf terug in de tijd met prachtige kleding  en mooie oude decoratie
  • De bohemian bruiloft - Lekker los trouwen. Vrijheid blijheid
  • Een echte strand bruiloft - “Ja ik wil” klinkt nog beter met zand tussen je tenen
  • De boerenbruiloft - Omdat buiten trouwen bij een mooie oude boerderij heel erg romantisch is
  • De Glitter and glamour bruiloft - Shine nog meer en dompel jezelf voor één dag onder in luxe en stijl

Bekijk ook onze bruiloft ideeën en Pinterest pagina voor meer bruiloft thema ideeën.

 

Maak een plan

Een plan maken is altijd een goed idee. Heb je een thema gekozen? Goed, dan kan je nu verder met de volgende stappen. Wat past er bij dit thema? Denk aan kleur en sfeer. Laat dat je keuze beïnvloeden voor een trouwlocatie en bruiloft decoratie. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke kleuren wil ik gebruiken?
  • Hoeveel bruiloft decoratie heb ik nodig?
  • Wat voor decoratie past er bij de trouwlocatie?
  • Ga ik de decoratie zelf maken?
  • Hoeveel budget heb ik voor mijn bruiloft decoratie?

Je zal zien dat je hiermee veel gerichter de bruiloft decoratie gaat uitzoeken. Uiteindelijk zal dat alleen maar bijdragen aan de sfeer op de dag zelf.

 

Kies voor een persoonlijk tintje

Een persoonlijk tintje geven aan je bruiloft is altijd een goed idee. Het draait natuurlijk niet voor niets om jullie. Je kunt dit op verschillende manieren laten terugkomen. Bijvoorbeeld in de muziek en de bedankjes. Maar ook in je bruiloft decoratie.

Foto’s doen het altijd erg goed. Je kunt deze op verschillende manieren verwerken op je bruiloft. Zo kan je verschillende waslijntjes van touw ophangen met allerlei foto’s van memorabele momenten. Het leukste is om de foto’s als polaroids af te drukken. Die moet je dan maar net hebben, zo’n polaroidtoestel. Of toch niet? Nee hoor, je kunt namelijk ook je eigen foto’s als polaroids laten afdrukken. Hoe leuk is dat? En super persoonlijk natuurlijk.

Ook leuk is om op de dinertafel dezelfde foto’s te plaatsen als kaartjes. Een klein stukje tekst erbij zodat je gasten weten waar het over gaat. Dat maakt het helemaal af. Iets teveel foto’s? Wat dacht je van leuke quotes van jullie beiden? Druk of schrijf ze op kaartjes en plaats ze her en der op tafel. Jullie gasten zullen ze lezen en er vast over praten. Zo leren ze jullie nog beter kennen.

Of draai het om en laat je gasten aan tafel een advies voor het bruidspaar op speciale bierviltjes schrijven. Dit kan je natuurlijk ook als creatief gastenboek gebruiken.

Bruiloft decoratie ideeën - persoonlijk tintje

Bron foto’s: Links Catmayerstudio.com en rechts Etsy.com

 

Maak zelf je bruiloft decoratie

Het is helemaal niet erg om met een beperkt budget voor je bruiloft te moeten leven. Natuurlijk wil iedereen een sprookjesachtige bruiloft in een kasteel, maar dat is helaas voor weinig bruidsparen haalbaar. Een beperkt budget dwingt je om creatief met je middelen om te gaan. En daar komt het plezier om de hoek kijken. Want hoe ga jij besparen op bruiloft decoratie zonder aan sfeer in te leveren? Juist, je gaat het zelf maken.

Geen geld voor dure vazen? Geen nood, want ook die kan je zelf maken. Neem bijvoorbeeld eens een aantal jampotten. Week er de labels af en bind een stukje touw om de schroefdraad. Een leuk label maak je door een hartje te snijden uit een vel gekleurd papier.

Programmaboekjes kan je eenvoudig vervangen door een leuk oud krijtbord. Kan je die niet vinden? Dan zijn ze met een stuk hout en wat krijtbordverf zo gemaakt. Maak leuke tekeningen op het bord en verkondig het dagprogramma. Deze leuke krijtborden kan je natuurlijk ook als menukaarten voor het diner gebruiken.

Geen feestje zonder slingers. Natuurlijk kan je zo’n beetje op elke hoek van de straat plastic slingers kopen, maar je kan ze ook heel eenvoudig zelf maken. Pak een stuk touw en snij in papier hartjes uit of de letters van jullie namen. Een feestelijk tintje is zo geboren. Bekijk ook eens de slingers van Vier de Liefde.

Bruiloft decoratie ideeën - doe het zelf decoratie

Bron foto’s: links Dearbeautifulboy.com, midden Etsy.com, rechts Theperfectwedding.nl

 

Koop slim je bruiloft decoratie in

Met een beperkt budget doe je er verstandig aan om slim in te kopen. Natuurlijk kan je helemaal los gaan op de meest prachtige bruiloft decoratie in dure winkels. Maar eenmaal thuis zit je al snel tegen de bodem van je portemonnee aan te kijken. Dat kan ook anders. Koop je kaarsen en andere accessoires bijvoorbeeld in bij Xenos en Action. Het scheelt je aanzienlijk veel geld en aan de kaarsen zie je het verschil echt niet.

Als je dan ook nog zorgt voor een goede timing kan je nog veel meer besparen. Een bruiloft plan je vaak maanden vooruit. Grote kans dat daar minimaal een Kerst of Valentijnsdag tussen zit. Koop je decoratie enkele dagen na deze feestdagen. Vaak vind je dan grote kortingen op decoratiematerialen. En hoe leuk is het om zo snel al voorpret te hebben?

 

Houd het simpel

Overdaad schaadt. Dat geld ook voor je bruiloft. Tenzij je wilt gaan voor een bling bling bruiloft is het verstandig om een beetje rustig aan te doen met je bruiloft decoratie. Door niet te veel decoratiematerialen te gebruiken creëer je rust. Hierdoor versterkt de decoratie de gelegenheid en gaat de aandacht uit naar jullie als bruidspaar.

Het is eenvoudig om rust te creëren. Naast niet teveel materiaal gebruiken, is het aan te raden om juiste kleurencombinaties te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor pasteltinten, of 1 fellere kleur die eruit springt in combinatie met wit en grijs. Je zal zien dat het rust uitstraalt en het geheel sfeervol wordt. De kleurencombinatie kan je doorvoeren op alle bruiloft decoratie. Maak gebruik van ballonnen, slingers en confetti in jouw kleurencombinatie.

Ga je voor bloemen? Probeer dan een aantal grote bloemen samen te binden en in een grote vaas te zetten in plaats van grote boeketten. Dit geeft sfeer en doordat je niet zoveel bloemen nodig hebt bespaar je behoorlijk wat geld uit.

 

Ga voor vintage bruiloft decoratie

Een vintage bruiloft heeft zo zijn voordelen. Naast dat het erg sfeervol is, brengt het ook de nodige voorpret met zich mee. Het zoeken naar vintage bruiloft decoratie is een erg leuke bezigheid en ook nog eens goed voor het budget. Lekker struinen op rommelmarkten of in de kringloopwinkels, je zult zien dat je hier veel geschikte decoratie vandaan kunt halen.

Heb je kandelaars nodig voor tijdens de ceremonie of op de dinertafel? Scoor er een aantal bij de kringloopwinkel. Het maakt niet uit dat het allemaal verschillende zijn. Dat staat juist leuk op tafel. Spuit ze vervolgens met verf in de juiste kleuren. En voilà, de sfeer is geboren.

Verwijzingen naar de juiste plek, zoals de ceremonieplek of koffiebar worden pas echt leuk als je ze op zelfgemaakte bordjes schrijft. Óf, misschien nog wel leuker, op beschilderde pallets. Dit geeft een leuke losse sfeer. Prima voor een vintage bruiloft.

Bruiloft decoratie ideeën - vintage bruiloft decoratie

Bron foto’s: links Intimateweddings.com, midden Hostesswithemostess.com, rechts Stylemepretty.com

 

Wat doe je met de tafeldecoratie

En dan de dinertafel. Na hét moment van de dag begint iedereen trek te krijgen. Wat is er mooier dan dineren met je meest dierbaren. Dan moet de tafel er ook prachtig uitzien. Tafeldecoratie hoeft niet veel geld te kosten. Al kan je hier prima veel geld aan besteden. Wil je geld overhouden voor andere leuke dingen, dan heb je wellicht wat aan onze tafeldecoratie ideeën.

Een mooie tafelloper in de kleuren van de dag is zo gemaakt. De stof vind je vast ergens op de markt. Tafelkaartjes maak je eenvoudig van kraft productlabels met een stuk touw. Je bindt ze om de servet of het bestek en het ziet er fantastisch uit.

Bloemen op tafel kleden het geheel prachtig aan. Daar heb je geen dure vazen voor nodig. Iedereen heeft wel een paar lege wijn flessen thuis staan. En zo niet, dan is het geen straf om die op te sparen. Spuit ze in jullie themakleur en plaats de bloemen in de flessen.

Een dinertafel is natuurlijk niet gezellig zonder de nodige kaarsen. Eigenlijk geldt daar het principe ‘hoe meer, hoe beter’ voor. Leef je dus lekker uit met kaarsen en waxinelichtjes. De kaarsen heb je inmiddels goedkoop op de kop getikt bij Xenos of Action. Nu heb je nog een paar goede houders nodig. Geef niet teveel geld aan uit aan deze tafeldecoratie, want die heb je binnen een handomdraai zelf gemaakt.

Heb je nog een paar oude longdrink glazen in de kast staan? Zo niet, dan vind je die vast ook bij de kringloop. Koop een spuitbus lijm en spuit de bovenste rand rondom met lijm. Rol het glas vervolgens door de glitters – uiteraard in jouw kleuren – en klaar. Je hebt nog nooit zo snel sfeervolle lichtjeshouders gemaakt.

Ook oude blikjes kan je hier goed voor gebruiken. Spaar ze op en ontdoe ze van hun wikkel. Maak er een patroon in en tik er met een spijker en hamer gaatjes in. Spuit ze met verf eventueel in kleur, maar zonder verf zien ze er ook al erg leuk uit. Waxinelichtjes er in en klaar ben je!

Bruiloft decoratie ideeën - tafeldecoratie

Bron foto’s: links Etsy.com, midden links Weddingcheicks.com, midden rechts Weddingstar.com, rechts Helena Crevel

 

Trouwen in de tuin

Bruiloft decoratie mag ook buiten niet ontbreken. Misschien ben je zelfs wel van plan om in een tuin te trouwen. Dan moet die er naast groen ook sprookjesachtig uit zien. We geven je enkele sprookjesachtige tips.

Mocht je nog wat budget over hebben, dan zijn licht letters erg leuk. Niet alleen voor de uitstraling van de ceremonie of het feest, maar ook voor foto’s van jullie zelf en de gasten. Licht letters zijn ook in Nederland te huur en verkrijgbaar in verschillende woorden.

Lampionnen en pompoms zijn ook erg sfeervol. Deze kan je gemakkelijk ergens aan hangen of in een boom en ze zorgen voor een kleurrijk geheel.

Heb je nog geen plaats bedacht voor je bedankjes? Wat dacht je van een kruiwagen. Geef je gasten zaadjes van jullie lievelingsbloemen mee. Door ze te laten groeien zal iedereen nog lang terugdenken aan een gedenkwaardige dag.

Zoals gezegd doen foto’s het op een bruiloft erg goed. Ze geven een leuke persoonlijke kijk in het leven van het bruidspaar. Dat is wel zo leuk voor de gasten die jouw partner misschien nog niet zo goed kennen. Door jullie mooiste momenten samen in te lijsten en de lijstjes in een boom te hangen krijg je een leuke foto expositie. 

Bruiloft decoratie ideeën - trouwen in de tuin

Bron foto’s: linksboven Coolevents.co.uk, linksonder Weddingphotography.com, rechts Onefabday.com

 

Jouw digitale vereeuwiging

Wil je jezelf écht vereeuwigen? Dan doe je dat tegenwoordig natuurlijk op internet. Maak een mooi bord waarop je de gasten vraagt om al hun Facebook, Instagram en Twitter foto’s te taggen met een speciale hashtag. Zo heb je de mooiste dag van je leven altijd binnen handbereik op je telefoon.

Bruiloft decoratie ideeën - digitale vereeuwiging

Bron foto: Etsy.com

Kan je geen genoeg krijgen van onze bruiloft decoratie ideeën? Bekijk dan onze bruiloft decoratie of onze Pinterest mood boards.

Lees ook onze bruiloft ideeën en 10 tips voor je trouwkaarten.

© 2014 - 2021 Vier de Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel